Meander Gin 50cl 42%

Meander Gin

Beschrijving

Historiek

Tijdens de donkere dagen van 2020 en 2021, tijdens de vele wandelingen langs de Leie, proevend van de natuur, ontstond het idee om een Gin te maken die zou weergeven hoe de gemeente zou smaken indien je haar belangrijkste ingrediënten zou destilleren. Daarom werd gekozen om onder meer de bloesem van de Winterlinde te gebruiken als kruiding verwijzend naar “De Advocaat”. De winterlinde “De Advocaat” van Deurle was de Oost-Vlaamse inzending voor “boom van het jaar” in Vlaanderen in 2020. “De Advocaat” werd aangeplant in 1767 samen met een andere winterlinde “De Notaris”. De twee Lindebomen vormden de poort tussen Deurle en Sint-Martens-Latem. De twee bomen stonden meer dan 200 jaar zij-aan-zij tot op een noodlottige dag in 1983 “de Notaris” het loodje moest leggen tijdens een zware storm. “De Advocaat” is uitgegroeid tot een monument en werd bezongen in gedichten en vereeuwigd op schilderijen.

De Gin

Naast het hoofdingrediënt van Gin (jenever bes) bevat Meander Gin onder meer volgende botanicals: Bloesem van Winterlinde, Lavendel, Hibiscus, Duizendblad, Coriander, Kardemom en Goudsbloem. Deze botanicals  werden afgekruid met Paradijskorrel om zijn smaak en afkomst in de schijnwerpers te plaatsen.

Smaak en aroma: Meander Gin heeft een unieke florale smaak met de kruidige afdronk.

Aanbevolen tonic: Gebruik een neutrale tonic zoals Fever-Tree Premium Indian Tonic of Fever-Tree Elderflower voor wie het graag wat zoeter heeft.

Aanbevolen Garnituren: De Gin is reeds vrij compleet van smaak en behoeft daarom weinig garnituren, enige aanbevolen garnituur is een (klein) blad basilicum

Voor grootte volume-bestellingen, groothandel, delicatesse, horeca, bel het nummer: +32 496 27 99 83

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meander Gin 50cl 42%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *